Familie van de Groep: “Eerlijk en snel hypotheekadvies dankzij korte communicatielijnen”

Ondanks de Spakenburgse achternaam, komt de familie van de Groep niet uit Bunschoten-Spakenburg. Zij verhuisden namelijk binnen Almere naar een nieuwe woning en kwamen via de makelaar bij WelBijWim terecht. Familie van de Groep: “Hypotheekadvies is niet aan een plaats gebonden. Dus toen onze makelaar WelBijWim adviseerde, zijn wij na een prettig kennismakingsgesprek op kantoor en wat vergelijkingswerk op internet met WelBijWim in zee gegaan.” In dit interview praten we met meneer Van de Groep over de samenwerking rondom hun hypotheekadvies.

Een betrouwbaar tussenpersoon

“WelBijWim kwam bij ons vanaf het eerste moment al over als een betrouwbaar tussenpersoon. Er werd gerekend met bedragen die van toepassing waren op onze situatie. En de adviseurs gaven eerlijk aan wat wel en niet mogelijk was voor ons. Dat gaf ons het vertrouwen dat er goed met onze informatie werd omgegaan en dat WelBijWim ons een gedegen product kon bieden. We hebben na het eerste gesprek nog wel wat vergelijkingswerk gedaan op internet, maar omdat het contact met WelBijWim zo voorspoedig liep, hebben we voor hen gekozen”, vertelt meneer Van de Groep.

 Eerlijk en duidelijk advies

“De financiële markt is niet de makkelijkste markt die bestaat. Zo wordt er in de stukken regelmatig gebruikgemaakt van moeilijke termen. En omdat wij er beiden niet heel veel verstand van hebben, vonden wij het belangrijk dat alles duidelijk werd uitgelegd”, verteld de familie. Meneer van de Groep: “We ontvingen weleens stukken, waarbij we bepaalde onderdelen niet snapte. Ik hoefde dan maar te appen en ik werd binnen een acceptabele periode terug geappt of gebeld. De adviseur nam dan de tijd om alles goed uit te leggen. Net zolang totdat wij het begrepen. Naast de duidelijk uitleg, waardeerden we het eerlijke advies ook heel erg. Er werd duidelijk aangegeven wat wel en niet kon, of het verstandiger was om de huidige hypotheek over te sluiten of af te kopen en welke verzekeringen we het beste konden afsluiten. WelBijWim rekent uit wat de verstandigste keuze is en legt die berekeningen uit in duidelijke, begrijpelijke taal. Zo weten wij nu precies waar we een handtekening onder hebben gezet.”

Korte communicatielijnen

Wat familie Van de Groep het meest is bijgebleven van de samenwerking met WelBijWim zijn de korte lijnen, de toegankelijkheid en het eerlijke hypotheekadvies dat was afgestemd op hun wensen en draagkracht. Meneer Van de Groep: “Het contact verliep gewoon heel soepel. Als ik een appje of mail stuurde met vragen, werd daar meestal dezelfde werkdag nog op gereageerd. Ook buiten de reguliere kantoortijden. En als ik naar kantoor belde, kreeg ik altijd iemand aan de telefoon. Geen ingesproken cassettebandje, geen kastje-naar-de-muur-verhaal, maar een ervaren adviseur die mij verder kon helpen. Deze manier van communiceren vonden wij heel fijn en gaf ons vertrouwen. En omdat het meeste contact via de mail, de app of telefonisch verliep, bespaarden we tijd. We hoefden namelijk niet elke keer naar Bunschoten-Spakenburg af te reizen voor advies. Dit heeft ons traject ook zeker versneld.”

Wil jij net als familie van de Groep ook een eerlijk en onafhankelijk hypotheekadvies? Wil je binnenkort een huis kopen en ben je benieuwd wat je kunt lenen? Of wil je advies over hypotheken, duokoop of verzekeringen? Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. Wij helpen je graag verder.

Terug naar het overzicht

Meer nieuws

WelBijWim

Miquel: WelBijWim neemt je als ondernemer én starter écht bij de hand

In eerste instantie gingen Miquel en zijn vriendin naar WelBijWim voor een financiële check. Zij hadden zich namelijk ingeschreven voor een nieuwbouwwoning in Bunschoten-Spakenburg en waren benieuwd naar hun financiële mogelijkheden. Tot hun verrassing werden zij uitgeloot. Dit dwong hen om snel te handelen, dus besloten ze de hulp van WelBijWim in te schakelen.

WelBijWim

De mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt

Naast veel veranderingen zijn er ook genoeg mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw huidige rente mee te nemen in je nieuwe hypotheek. Wij vertellen je er meer over!

WelBijWim

Freek: WelBijWim geeft helder en transparant hypotheekadvies

Freek Poort en zijn vrouw besloten om kleiner te gaan wonen. Voor het kopen van een nieuwe, kleinere woning wilden zij hun hypotheek omzetten. Omdat zij hiervoor zelf niet voldoende kennis hadden, schakelden zij de hulp van hypotheekadviseur WelBijWim in.  

WelBijWim

Veranderingen op de woningmarkt in 2023: waar moet ik als starter op letten?

In 2023 vinden er een aantal veranderingen plaats voor jou als starters op de woningmarkt. Benieuwd welke? Wij hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

Wat anderen zeggen

WelBijWim kwam bij ons vanaf het eerste moment al over als een betrouwbaar tussenpersoon. Er werd gerekend met bedragen die van toepassing waren op onze situatie. En de adviseurs gaven eerlijk aan wat wel en niet mogelijk was voor ons. Dat gaf ons het vertrouwen dat er goed met onze informatie werd omgegaan en dat WelBijWim ons een gedegen product kon bieden.

- Familie van de Groep