Freek: WelBijWim geeft helder en transparant hypotheekadvies

Freek Poort en zijn vrouw besloten om kleiner te gaan wonen. Voor het kopen van een nieuwe, kleinere woning wilden zij hun hypotheek omzetten. Omdat zij hiervoor zelf niet voldoende kennis hadden, schakelden zij de hulp van hypotheekadviseur WelBijWim in.

Benieuwd hoe dat verliep? En hoe Freek de samenwerking met WelBijWim heeft ervaren? Freek vertelt er alles over in dit interview.

WelBijWim is erg vertrouwd

Freek kwam via verschillende wegen bij WelBijWim terecht. “Allereerst omdat WelBijWim in het dorp zit waar ik woon, Bunschoten-Spakenburg, maar ook door de advertenties in de plaatselijke krant én omdat ik Wim zelf ook een beetje ken. Het zag er allemaal erg vertrouwd uit, waardoor de keus voor WelBijWim als hypotheekadviseur snel was gemaakt”, vertelt Freek.

Omzetten hypotheek

WelBijWim hielp Freek en zijn vrouw bij het omzetten van de hypotheek. Hoe dat traject verliep? Freek: “Op basis van mijn vragen en middelen bracht Wim verschillende scenario’s in kaart, waarbij de hoogte van mijn maandlasten het uitgangspunt was. Wim hield daarbij rekening met mijn toekomstige pensioen. Hij adviseerde ons uiteindelijk welke hypotheek het beste bij onze wensen, middelen en maandlasten past.”

Alles werd in begrijpelijke taal uitgelegd

Het proces van het aanvragen tot het afsluiten van een nieuwe hypotheek verliep volgens Freek vrij vlot: “Het enige nadeel was dat we veel documenten moesten aanleveren. Gelukkig raadde Wim een website aan waarop wij precies konden zien wat en op welke manier wij onze documenten bij hem moesten aanleveren.” Werd alles ook in begrijpelijke taal uitgelegd? “Zeker! Wij zijn zelf niet in deze wereld thuis, dus wanneer wij iets niet begrepen, legde Wim dat in ‘Jip en Janneke’ taal aan ons uit. Dat was erg fijn.”

Onafhankelijke hypotheekadviseur

Of Freek en zijn vrouw WelBijWim aanraden binnen hun vrienden- en familiekring? “Absoluut. Alles wordt transparant en helder uitgelegd en wanneer er onduidelijkheden zijn, kan je altijd langskomen of even bellen. Dat is superfijn. Zoek je een onafhankelijke hypotheekadviseur? Dan ben je bij WelBijWim aan het juiste adres”, besluit Freek.

Ben jij op zoek naar eerlijk hypotheekadvies? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of het stellen van een specifieke vraag. Wij laten je graag zien dat we tot het uiterste gaan voor het beste resultaat!

Terug naar het overzicht

Meer nieuws

WelBijWim

Miquel: WelBijWim neemt je als ondernemer én starter écht bij de hand

In eerste instantie gingen Miquel en zijn vriendin naar WelBijWim voor een financiële check. Zij hadden zich namelijk ingeschreven voor een nieuwbouwwoning in Bunschoten-Spakenburg en waren benieuwd naar hun financiële mogelijkheden. Tot hun verrassing werden zij uitgeloot. Dit dwong hen om snel te handelen, dus besloten ze de hulp van WelBijWim in te schakelen.

WelBijWim

De mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt

Naast veel veranderingen zijn er ook genoeg mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw huidige rente mee te nemen in je nieuwe hypotheek. Wij vertellen je er meer over!

WelBijWim

Veranderingen op de woningmarkt in 2023: waar moet ik als starter op letten?

In 2023 vinden er een aantal veranderingen plaats voor jou als starters op de woningmarkt. Benieuwd welke? Wij hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

Wat anderen zeggen

Bij andere hypotheek adviseurs werd ons verteld dat we geen hypotheek konden krijgen, omdat ik geen vast contract heb. De adviseur van WelBijWim liet direct zien wat de mogelijkheden waren. Toen kon het ineens wel.

- Eric Hartog