Kennis van zaken, snel handelen en humor: de ideale mix voor een hypotheekadviseur

Iedere situatie is anders en dat maakt ook iedere hypotheekaanvraag uniek. Zo ook de hypotheekaanvraag van Jeffrey uit Bunschoten-Spakenburg. Hij was al een aantal jaar op zoek naar een huis in Bunschoten-Spakenburg, maar het rondkrijgen van een hypotheek is niet makkelijk wanneer je alleen koopt. Via een eerder traject bij Woningkoopkracht kwam Jeffrey bij Erwin en Rik van WelBijWim terecht. Jeffrey: “In je eentje een huis kopen is niet makkelijk. Gelukkig hebben de adviseurs van WelBijWim mij goed geholpen bij het afsluiten van een hypotheek met bankgarantie. Ze hebben kennis van zaken, alles werd begrijpelijk uitgelegd, de verschillende mogelijkheden werden besproken en, ook niet geheel onbelangrijk, ze hebben humor.”

Duokoop bleek in mijn situatie de beste oplossing

Omdat Jeffrey in zijn eentje de koop van zijn droomhuis financieel net niet rond kreeg, heeft hij gebruikgemaakt van duokoop. Jeffrey vertelt hierover: “In eerste instantie hoop je natuurlijk dat je het zelf allemaal rond krijgt, maar ik kwam net iets tekort. Gelukkig denken ze bij WelBijWim in oplossingen, dus hebben Erwin en Rik mij gewezen op de voordelen van duokoop. Daarbij koop ik het huis en koopt de Nationale Grondbank (DNGB) de grond. Welke ik vervolgens weer huur (pacht) van de DNGB. Door te kiezen voor duokoop werd mijn hypotheekbedrag lager, waardoor ik het financieel wel allemaal rond kon krijgen. En de maandelijkse erfpachtcanon die ik nu betaal, is volgend jaar bij de inkomstenbelasting aftrekbaar. Dat laatste wist ik bijvoorbeeld nog niet. Daar hebben de specialisten van WelBijWim mij goed bij geholpen.”.

WelBijWim doet dát wat je verwacht van een hypotheekadviseur

“Ik vind dat wanneer je iets doet, je er zelf ook tijd en aandacht in moet steken. Zo ook bij het afsluiten van een hypotheek. Daarom heb ik voordat ik de gesprekken met WelBijWim aanging ook mijn eigen huiswerk gedaan. Ik heb mij ingelezen op het gebied van een hypotheek aanvragen en alles wat daarbij komt kijken. Zo wist ik welke kant ik op wilde. En de specialisten van WelBijWim hebben mij geholpen met het realiseren daarvan. Dankzij de kennis en ervaring van Erwin, Rik en Wim kan ik wel zeggen dat ze voor mij precies datgene deden wat ik vooraf verwachte van een hypotheekadviseur”, vertelt Jeffrey ons. Hier voegt hij aan toe: “Alles werd in begrijpelijke taal uitgelegd waardoor het volledig duidelijk werd voor mij. Alle mogelijkheden zijn besproken met de bijbehorende voor- en nadelen, en uiteindelijk lag ieders voorkeur bij dezelfde optie. Waardoor ik sinds 15 oktober dit jaar de trotse eigenaar ben van mijn eigen huis”.

De serieuze gesprekken die horen bij het aanschaffen van een hypotheek worden bij WelBijWim afgewisseld met humor

“Naast de serieuze gesprekken die horen bij het aanschaffen van een hypotheek, was er bij WelBijWim ook ruimte voor humor. Dit maakte de sfeer voor mij perfect. De gezellige gesprekken, hebben voor mij dan ook zeker bijgedragen aan de positieve aanbeveling voor WelBijWim” zegt Jeffrey. Daarnaast vertelt hij: “Iedereen heeft kennis van zaken én van mijn dossier. Alles verliep daardoor heel vlot. Een voorbeeld hiervan is het aanvragen van mijn bankgarantie. Toen ik vroeg hoe het hiermee stond, had ik binnen één uur een mailtje dat de bankgarantie was aangevraagd en nog dezelfde dag ontving ik een mail dat het rond was. Ik heb het als zeer prettig ervaren dat de communicatie open was en er snel werd gereageerd op vragen. En andersom deed ik er ook alles aan om alle benodigde documenten zo snel mogelijk aan te leveren. Hierdoor verliep alles heel soepel en kon mijn dossier relatief snel worden afgerond. Deze professionaliteit verwacht ik ook gewoon van een hypotheekadviseur en met de gezellige gesprekken die we hadden, scoren de mannen zeker bonuspunten”, besluit Jeffrey ons gesprek.

Wil je binnenkort een huis kopen en ben je benieuwd wat je kunt lenen? Of wil je advies over verzekeringen, duo-koop of hypotheken? Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. Wij helpen je graag verder.

Terug naar het overzicht

Meer nieuws

WelBijWim

Lisa en Carlo: binnen twee maanden na de startersavond kochten wij ons eerste huis

Lisa (26) en Carlo (25) oriënteerden zich op het kopen van hun eerste huis in Bunschoten-Spakenburg, maar voordat ze een hypotheekadviseur benaderden, wilden ze eerst meer begrijpen van het hele proces. Daarom bezochten ze de starters informatieavond. En met succes! Twee maanden later kochten zij namelijk hun eerste huis. In dit interview vertellen ze meer over hoe dat verliep en welke rol WelBijWim hierin heeft gespeeld.  

WelBijWim

Dít zijn de veranderingen op de woningmarkt in 2024 (o.b.v. Prinsjesdag)

Het zit er weer op, Prinsjesdag 2023. De regering heeft haar plannen voor het komende jaar bekendgemaakt, waaronder de veranderingen op de woningmarkt. Zo wordt de schenkingsvrijstelling van de eigen woning afgeschaft en is het streven om genoeg betaalbare woningen beschikbaar te stellen voor iedereen.

WelBijWim

Miquel: WelBijWim neemt je als ondernemer én starter écht bij de hand

In eerste instantie gingen Miquel en zijn vriendin naar WelBijWim voor een financiële check. Zij hadden zich namelijk ingeschreven voor een nieuwbouwwoning in Bunschoten-Spakenburg en waren benieuwd naar hun financiële mogelijkheden. Tot hun verrassing werden zij uitgeloot. Dit dwong hen om snel te handelen, dus besloten ze de hulp van WelBijWim in te schakelen.

WelBijWim

De mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt

Naast veel veranderingen zijn er ook genoeg mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw huidige rente mee te nemen in je nieuwe hypotheek. Wij vertellen je er meer over!

Wat anderen zeggen

WelBijWim neemt de tijd voor je. Je bent geen nummer, maar een klant die zeer goed geholpen wordt. Je kunt ze altijd goed bereiken en zij bellen ook direct als er nieuws is. Ze leggen alles duidelijk uit en zijn eerlijk over de mogelijkheden. Zo regelen ze de perfecte hypotheek op basis van jouw wensen.

- Christiaan Keizer