Lisa en Carlo: binnen twee maanden na de startersavond kochten wij ons eerste huis

Lisa (26) en Carlo (25) oriënteerden zich op het kopen van hun eerste huis in Bunschoten-Spakenburg, maar voordat ze een hypotheekadviseur benaderden, wilden ze eerst meer begrijpen van het hele proces. “We hadden namelijk geen idee wat er allemaal bij komt kijken,” vertelt Lisa. Toen ze werden getagd in een Facebookbericht van WelBijWim over een starters informatieavond, bleek dit hen dé uitgelezen kans om meer kennis op te doen. Ze schreven zich in en woonden de avond bij.

En met succes! Twee maanden later kochten zij namelijk hun eerste huis. In dit interview vertellen ze meer over hoe dat verliep en welke rol WelBijWim hierin heeft gespeeld.

Adviesgesprek om te kijken hoeveel je kan lenen

Na het bijwonen van de startersavond vroegen Lisa en Carlo een adviesgesprek aan bij WelBijWim. Lisa ging aanvankelijk sceptisch het gesprek in vanwege haar recent afgeronde opleiding en het korte dienstverband bij haar werkgever. Ze dacht dat een hypotheek krijgen voor haar nog niet mogelijk was. Maar al tijdens het adviesgesprek ontdekten ze dat er meer mogelijk was dan ze dachten. Lisa legt uit: “We werden gevraagd allebei meerdere salarisstroken mee te nemen. En omdat we al loonsverhoging in het vooruitzicht hadden, moesten we dit ook kunnen onderbouwen. Op basis daarvan heeft Wim bekeken hoeveel we konden lenen en dat viel hoger uit dan verwacht. Een meevaller!”

Bezichtigingen en biedingen uitbrengen

En wat gebeurde er daarna? “Na het adviesgesprek raadde Wim aan om even de tijd te nemen om rond te kijken,” vertelt Lisa. Hij zei: “Ga rustig kijken. En als je iets moois ziet, kom dan terug. Dan zullen we samen bekijken hoe we verder kunnen gaan.” Dat deden ze ook. In eerste instantie wilden ze zich richten op het nieuwbouwplan van de Rengerswetering, maar vanwege de stijgende hypotheekrente keken ze ook op Funda naar bestaande bouw. Carlo vertelt: “We bezochten meerdere huizen. Op een gegeven moment wilden we een bod uitbrengen op een huis, maar op dat moment was Wim met vakantie. Gelukkig konden Rik en Erwin ons ook helpen bij het bieden op dit huis. Helaas werd dit bod niet geaccepteerd, dus gingen we verder kijken. Uiteindelijk is ons vierde bod met hulp van Erwin en Wim geaccepteerd. Zo kochten we vrij vlot en soepel ons eerste huis. Sneller dan wij hadden verwacht.”

Onafhankelijk, oprecht betrokken en oplossingsgericht

Wat betreft het aanbevelen van WelBijWim aan vrienden en familie, hebben ze geen twijfels: “Zeker weten! Alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd en je wordt aangemoedigd om vragen te stellen. Ze geven de voorkeur aan doorvragen boven simpelweg instemmen. De specialisten legden ons alles uit in begrijpbare taal. Daarnaast zijn ze absoluut onafhankelijk, oprecht betrokken én oplossingsgericht,” vertelt Carlo.

Oplossingsgericht, omdat de onregelmatigheidstoeslag verkeerd berekend was. Wat resulteerde in een tijdelijke vermindering van het leenbedrag. Maar dit werd snel opgelost, dankzij de inspanningen van Erwin. Onafhankelijk, omdat ze niet zomaar hun vaste bank adviseren, maar de bank die het beste bij onze wensen en behoeften past. En ze zijn oprecht betrokken, want ze blijven voortdurend informatie verstrekken en vragen hoe het gaat. Zelfs toen we het huis hadden gekocht stuurde Erwin -tijdens zijn vakantie- ons een felicitatiebericht. Dus ja, we zouden hen absoluut 100% aanraden,” sluiten Lisa en Carlo enthousiast het interview af.

Erwin heeft ons echt heel erg gesteund. Hij heeft ons van begin tot eind begeleid, was altijd bereikbaar, en beantwoordde al onze vragen, ongeacht het tijdstip. Zonder Erwin was het ons niet gelukt dit huis te kopen.” – Lisa & Carlo

Ben jij op zoek naar eerlijk hypotheekadvies? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of het stellen van een specifieke vraag. Wij laten je graag zien dat we tot het uiterste gaan voor het beste resultaat!

Waar wil je afspreken?
Ik wil afspreken voor

Terug naar het overzicht

Meer nieuws

WelBijWim

Dít zijn de veranderingen op de woningmarkt in 2024

De veranderingen op de woningmarkt in 2024 zijn bekend. Zo wordt de schenkingsvrijstelling van de eigen woning afgeschaft en is het streven om genoeg betaalbare woningen beschikbaar te stellen voor iedereen.

WelBijWim

Miquel: WelBijWim neemt je als ondernemer én starter écht bij de hand

In eerste instantie gingen Miquel en zijn vriendin naar WelBijWim voor een financiële check. Zij hadden zich namelijk ingeschreven voor een nieuwbouwwoning in Bunschoten-Spakenburg en waren benieuwd naar hun financiële mogelijkheden. Tot hun verrassing werden zij uitgeloot. Dit dwong hen om snel te handelen, dus besloten ze de hulp van WelBijWim in te schakelen.

WelBijWim

De mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt

Naast veel veranderingen zijn er ook genoeg mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw huidige rente mee te nemen in je nieuwe hypotheek. Wij vertellen je er meer over!

Wat anderen zeggen

Bij andere hypotheek adviseurs werd ons verteld dat we geen hypotheek konden krijgen, omdat ik geen vast contract heb. De adviseur van WelBijWim liet direct zien wat de mogelijkheden waren. Toen kon het ineens wel.

- Eric Hartog