Terugblikken en vooruitkijken met Wim Muijs

We naderen het einde van 2021. Hoog tijd om met eigenaar Wim Muijs bij te praten over het afgelopen jaar én om vooruit te kijken naar 2022. Volgens Wim was het een succesvol jaar waarbij de bedrijfsnaam WelBijWim goed op de kaart is gezet. In Bunschoten-Spakenburg, maar ook daarbuiten. Wim: “We hebben afgelopen jaar veel nieuwe klanten mogen begroeten, voor wie we mooie woonwensen hebben gerealiseerd. Dat vinden we iedere keer weer een feest. Als ons werk dan ook nog bekroond wordt met een waarderingscijfer van een 9,8 door onze klanten, dan kan je zeker terugkijken op een mooi en enerverend jaar. Wij wensen iedereen dan ook fijne feestdagen en een gezond 2022 met veel woongeluk!”

De hoogtepunten van 2021 voor WelBijWim

“We zijn iedere keer weer verrast wanneer er nieuwe klanten -uit diverse hoeken van Nederland- bij ons aankloppen voor hypotheekadvies. Het gros van onze klanten komt nog steeds uit Bunschoten-Spakenburg, maar het is leuk om te zien dat ook mensen uit Zeewolde, Almere, Amersfoort en Amsterdam ons steeds vaker weten te vinden ”, vertelt Wim wanneer we hem vragen naar wat hem is bijgebleven van 2021. “Bijzondere financieringen die mij zijn bijgebleven, waren die van expats. Maar ook het financieren van een kangoeroewoning vond ik bijzonder om te doen. Hierbij kopen kinderen en ouders samen een perceel dat bestaat uit twee zelfstandige woonruimten, die wel in verbinding staan met elkaar.” En als je kijkt naar het team van WelBijWim; wat waren daar de ontwikkelingen? “Een hoogtepunt binnen ons eigen team vind ik toch wel dat Rik zich heeft ontwikkeld tot een volwaardige adviseur, door in een aantal maanden alle certificeringen te halen. Een prestatie van formaat! Maar ook de overige adviseurs zorgen ervoor dat ze bijblijven en nieuwe ontwikkelingen tot zich nemen. Zo zijn we afgelopen jaar ook allemaal gecertificeerd tot Duokoop adviseur”, vertelt Wim enthousiast.

Waren er dan ook uitdagingen voor jullie?

“Jazeker!”, vertelt Wim verder. “Een uitdaging die we bij onszelf hebben neergelegd, is dat we klanten willen blijven verrassen met ons eerlijke hypotheekadvies. Dat doen we bijvoorbeeld door goed naar de wensen van onze klanten te luisteren. Wij attenderen klanten bijvoorbeeld op woningen die passen binnen hun woonwensen en -budget. De korte lijnen met makelaars en veel accountmanagers van verschillende geldverstrekkers helpen ons daarbij. Ook de aanwas van nieuwe klanten, het bieden van kwaliteit en het waarborgen van onze beschikbaarheid zijn een uitdaging geweest afgelopen jaar. Hier speelden corona en de teruglopende verkopen op de woningmarkt ook een rol in. Maar gelukkig zijn we er -ondanks deze externe factoren-in geslaagd om deze uitdagingen te tackelen. We hebben het namelijk niet minder druk gekregen en zijn ook volop bezig met het oversluiten van financieringen.”

Vooruitkijken: dit gaat 2022 ons brengen

Komend jaar wil WelBijWim voortgaan op de weg die ze dit jaar zijn ingeslagen. Wim: “Onze vleugels zijn ver uitgespreid, waardoor we klanten weten te trekken vanuit heel Nederland. Helaas maken de ontwikkelingen die er rondom corona zijn het ons niet makkelijk. Ik hoop dan ook dat we hier volgend jaar een modus in weten te vinden hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. Denken in mogelijkheden is daarbij ons motto. Zo hebben we afgelopen jaar inloopzaterdagen geïntroduceerd om nieuwe klanten te ontmoeten en ze vrijblijvend meer te vertellen over onze dienstverlening. Iets wat we in 2022 wellicht weer gaan organiseren.”

Ontwikkelingen op hypothecair gebied die Wim binnenkort verwacht

“De overheid roept al jaren dat ze wat willen doen aan de stagnerende woningmarkt. Echter, het probleem wordt alleen maar groter. Ik verwacht eerlijk gezegd dan ook niet dat dit aankomend jaar ineens anders zal worden.”, vertelt Wim ons wanneer we hem vragen naar trends en ontwikkelingen binnen de branche. “Toch hoop ik dat er voor starters meer mogelijkheden komen in 2022. Ik vind het namelijk heel jammer om te zien dat mensen graag willen, maar dat er bijna geen mogelijkheden zijn op de woningmarkt door de hoge prijzen. Gelukkig zijn er wél ontwikkelingen wat betreft Duokoop. De verwachting is namelijk dat het eerste kwartaal 2022 deze financieringsconstructie weer aangeboden kan worden. Voor starters geeft dat toch wat meer ruimte om te kunnen lenen. Ook zien we dat steeds meer ouders hun kinderen financieel wil helpen om een woning te kopen. Dat is een mooie ontwikkeling, maar helaas niet voor iedereen weggelegd.”

Verduurzaming op de woningmarkt

Een ander thema dat volgens Wim van groot belang gaat zijn in 2022 is verduurzaming. Hij legt uit waarom: “Verduurzaming zal een nog belangrijker thema worden. Onlangs hebben een twintigtal (groot)banken, onder andere ING, ABN AMRO, Rabobank en de Volksbank, de Energy Efficient Mortgages NL Hub opgericht. Dit samenwerkingsverband heeft als doel om de Nederlandse hypotheekmarkt te verduurzamen. Verduurzaming kan voor een klant voordelig zijn. Niet alleen de kosten voor gas, energie en water zijn lager, maar een aantal banken geeft ook rentekorting als een woning een bepaald energielabel heeft. De klant betaalt hierdoor een lager rentepercentage. Dit alles kan de klant enkele honderden euro’s per maand opleveren. Aangezien wij altijd onafhankelijk advies geven, kunnen we onze klanten hierin ook helpen door samen met hen de beste oplossing te zoeken. Wij denken in mogelijkheden en gaan altijd voor het beste resultaat, we heten immers niet voor niets WelBijWim.”

Ben je benieuwd wat WelBijWim voor jou kan betekenen? Of wil je meer informatie over hypotheken, oversluiten of Duokoop? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of plan direct een afspraak in. Wij gaan voor eerlijk advies!

Terug naar het overzicht

Meer nieuws

WelBijWim

Lisa en Carlo: binnen twee maanden na de startersavond kochten wij ons eerste huis

Lisa (26) en Carlo (25) oriënteerden zich op het kopen van hun eerste huis in Bunschoten-Spakenburg, maar voordat ze een hypotheekadviseur benaderden, wilden ze eerst meer begrijpen van het hele proces. Daarom bezochten ze de starters informatieavond. En met succes! Twee maanden later kochten zij namelijk hun eerste huis. In dit interview vertellen ze meer over hoe dat verliep en welke rol WelBijWim hierin heeft gespeeld.  

WelBijWim

Dít zijn de veranderingen op de woningmarkt in 2024 (o.b.v. Prinsjesdag)

Het zit er weer op, Prinsjesdag 2023. De regering heeft haar plannen voor het komende jaar bekendgemaakt, waaronder de veranderingen op de woningmarkt. Zo wordt de schenkingsvrijstelling van de eigen woning afgeschaft en is het streven om genoeg betaalbare woningen beschikbaar te stellen voor iedereen.

WelBijWim

Miquel: WelBijWim neemt je als ondernemer én starter écht bij de hand

In eerste instantie gingen Miquel en zijn vriendin naar WelBijWim voor een financiële check. Zij hadden zich namelijk ingeschreven voor een nieuwbouwwoning in Bunschoten-Spakenburg en waren benieuwd naar hun financiële mogelijkheden. Tot hun verrassing werden zij uitgeloot. Dit dwong hen om snel te handelen, dus besloten ze de hulp van WelBijWim in te schakelen.

WelBijWim

De mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt

Naast veel veranderingen zijn er ook genoeg mogelijkheden voor doorstromers op de woningmarkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw huidige rente mee te nemen in je nieuwe hypotheek. Wij vertellen je er meer over!

Wat anderen zeggen

WelBijWim regelde een hypotheek voor ons als ondernemers, terwijl onze eigen bank zei dat het niet zou lukken. WelBijWim geeft écht advies en gaat dieper in op je vraag. Met zijn inzicht en persoonlijke aandacht krijgt hij dingen voor elkaar. Zo konden wij toch ons droomhuis kopen.

- Angelique Hendriks