Hypotheek oversluiten: hetzelfde huis, lagere maandlasten

WelBijWim

Hypotheek oversluiten

Altijd de beste voorwaarden voor jouw hypotheek

Profiteren van de historisch lage rente. Ook zonder verhuisplannen is dat mogelijk. Nu de hypotheekrente zo laag is, kan het gunstig zijn om je hypotheek voor het einde van je rentevaste periode over te sluiten naar een andere aanbieder. Maar een andere hypotheekvorm of het verhogen van je hypotheek -om verbouwplannen te realiseren- kunnen ook interessante redenen zijn om je hypotheek over te sluiten.

Je hypotheek oversluiten: wat is dat?

Je hypotheek oversluiten betekent dat je een volledig nieuwe hypotheek afsluit, met nieuwe voorwaarden én een nieuwe rente. Dat kan bij je huidige bank of een andere hypotheekverstrekker. Met de nieuwe hypotheek los je de schuld van de oude hypotheek af. Het grootste voordeel? Lagere maandlasten. Maar let op: je hypotheek oversluiten is niet gratis! Er komen altijd kosten bij kijken, zoals taxatiekosten, notariskosten, advies- en bemiddelingskosten en een eventuele boeterente voor het oversluiten van je hypotheek. Laat je daarom goed adviseren door een hypotheekadviseur. Je wilt namelijk niet dat je met je nieuwe hypotheek duurder uit bent dan met je vorige.

WelBijWim berekent wat jij kunt besparen bij overstappen

WelBijWim zoekt graag voor jou uit of het oversluiten van je hypotheek verstandig en interessant is. Wim Muijs: “Elke situatie is uniek. Daarom bekijken we tijdens een persoonlijk adviesgesprek het complete plaatje. Van de nieuwe hypotheeklasten en oversluitkosten tot de woonverzekeringen. Omdat met name de boeterente een grote invloed heeft op het feit of oversluiten interessant voor jou is, kijken we tijdens dit gesprek ook naar de resterende looptijd van je rentevaste periode en naar het rentepercentage. Deze zijn van invloed op de boeterente die je moet betalen aan je huidige geldverstrekker. Vervolgens berekenen we of de besparingen op je maandlasten door het lagere rentepercentage opwegen tegen de extra kosten die je maakt voor het oversluiten. Pas wanneer jij tevreden bent over hetgeen je gaat besparen, zetten we de oversluiting in gang.”

Oversluiten hypotheek interessant voor jou?

Bij WelBijWim adviseren wij jou graag over het oversluiten van jouw hypotheek. Met onze ruime ervaring en moderne werkwijze weten onze adviseurs precies wat bij jou past én staan we altijd voor je klaar. Doordat we onafhankelijk zijn, garanderen we dat jij de meest voordelige en beste hypotheek krijgt voor jouw situatie. Zo zorgen we samen dat jij straks in je droomhuis kan blijven wonen, maar dan tegen lagere maandlasten.

Ontdek wat er in jouw situatie kan, door een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan te vragen bij WelBijWim. Vul hieronder het formulier in om jouw besparing te berekenen. Wil je eerst nog wat meer informatie over het oversluiten van je hypotheek? Lees dan alvast onze blogs en klantreferenties over oversluiten.

Bereken jouw besparing

Liever direct contact met Wim?

WelBijWim

Broerswetering 10a

3752 AM

Bunschoten-Spakenburg

Wat anderen zeggen

Ik ben heel tevreden over het snelle handelen van WelBijWim. Elk advies dat ze geven is reëel. Of het nu gaat over duokoop, het oversluiten van je hypotheek of het maken van een financieel plan voor de toekomst. WelBijWim maakt geen beloftes die ze niet waar kunnen maken en dat vind ik heel fijn

- Frits van Balveren